Har du lyst til å hjelpe mennesker
med pleie av deres føtter?

Velværeskolen tilbyr en komplet helsefaglig opplæring innen fotterapiutdannelse. Dette er et 2 årig studie som fører til yrkestittelen autorisert fotterapeut da vi tilbyr programfagene i VG2 og VG3. Behovet for fagutdannede fotterapeuter er veldig stort. Det er mange forskjellige jobbmuligheter både i det offentlige og det private.

Fotterapeuter har kompetanse på fottøy, gangmønster og sykdommer som har innvirkning på føttene. De lærer hvordan man kan lindre, forebygge og behandle en rekke fotplager som kan oppstå. Etter fullført utdanning vil du kunne utføre tradisjonell fotbehandling og forebygge og behandle fotlidelser.

 

Det er mulig å ta fotpleier nivå 1 eller 2, eksamen i VG1 Helse og oppvektsfag for så å søke overgang til fotterapeut år 2 hos oss. Det er en fordel om du har bakgrunn i helsefaget fra tidligere, men det er ikke et krav.

 

Studiet er godkjent i Statens Lånekasse for utdanning. Søknad sendes elektronisk til lånekassen på www.lanekassen.no. Kontakt oss i forkant så vil vi starte prosessen med deg. Det er også mulig med en rentefri betalingsordning hos oss. 

STUDIESTART OG VARIGHET

Studiet går over 4 semester. Dette for at du skal kunne ha mulighet til å studere ved siden av jobb og du skal ha god tid til å forberede deg til eksamen.

Start: 11.01 2025

Avsluttes: 18.12 2026

SØKNADSFRIST

Fortløpende opptak frem til studiestart, begrensede antall plasser.

STUDIEAVGIFT

Toårig deltidsstudie på Velværeskolen koster 22500 per semester,-
inkludert påmeldingsgebyr kr 5000,-

JOBBMULIGHETER SOM FOTTERAPEUT

Når du er ferdig med utdannelsen din har du mange muligheter:

Private klinikker

Bedriftshelestjeneste
Sykehus, aldershjem og hjemmetjenesten

Egen praksis

Skole og helsetjenesten

Opptrening og idrettsrelaterte bransjer

STUDIEINNHOLD

Studiet for å bli fotterapeut omfatter flere viktige områder. Her er noen av hovedinnholdene:

  1. Anatomi og fysiologi: Forståelse av fotens og underbenets struktur, muskler, ledd og nervefunksjon.

  2. Patologi: Kunnskap om ulike fotrelaterte sykdommer og tilstander, som fotsopp, liktorn, og diabetesrelaterte fotproblemer.

  3. Behandlingsteknikker: Læring om ulike behandlingsmetoder som fotpleie, massasje, og tilpassing av ortopediske innleggssåler.

  4. Klinisk praksis: Praktisk trening i kliniske ferdigheter, inkludert vurdering av pasienter og utførelse av behandlinger.

  5. Pasientkommunikasjon: Utvikling av ferdigheter for å kommunisere effektivt med pasienter og forstå deres behov.

  6. Etikk og lovgivning: Innsikt i profesjonelle standarder, etiske retningslinjer og relevant lovgivning for fotterapeuter.

  7. Forebygging og rehabilitering: Strategier for forebygging av fotproblemer og rehabilitering etter skader eller operasjoner.

Studiet kombinerer teoretiske og praktiske elementer for å gi studentene en helhetlig utdanning. Vi anbefaler praksis i kombinasjon med studiet som betyr at du kan velge å søke praksis i en klinikk eller ta i mot modeller for behandling privat. Dette følges opp med veiledning og instruksjoner fra foreleser.

STUDIEAVGIFT PÅ PROGRAMFAGENE VG2 OG VG3

Toårig deltidsstudie på Velværeskolen koster 22500 per semester,- inkludert påmeldingsgebyr kr 5000,- Totalpris: 94000,-(for fire semester inkl påmeldingsgebyret).

Startavgift kr 5000 betales etter at du har mottatt bekreftelse på studieplass (inngår i den totale studieavgiften). Studieavgiften er fordelt i 4 semesteravgifter(med kr 49 per faktura). Det er mulighet for betalingsordning hvor månedlig avgift vil ligge på 2500 per mnd x60 mnd.

Inkludert i studieavgiften er:

  • Sort uniformsjakke
  • Tilgang til nettskolen
  • Veiledning og undervisning
  • Utstyr som benyttes under undervisning.
    Våre undervisningslokaler(Augedalsbrua 5-7) har utstyr til undervisning og dette kan brukes når vi har forelesning
  • Undervisningsmateriell

Utstyrsliste :
(kommer i tillegg til studieavgiften)
3 Pensumbøker ca kr 1900,-
Innesko, sort bukse
Avgifter til privatisteksamen

Undervisning:

Fagarbeider innen helsefag gir en offentlig autorisasjon etter fullført fagopplæring og fagbrevprøve. Dette for å sikre at yrket utøves på en god og profesjonell måte. Du vil lære om relasjonsbygging, helsefremmende arbeid, omsorg, etiske retningslinjer og regelverk, velferdsteknologi.


Forelesninger vil foregå på teams i tillegg til forelesninger som er laget for nettskolen. Teams forelesningene tas opp og legges på nettskolen slik at man kan se de i etterkant. Det er dermed mulig å få det med seg om man skulle være på jobb eller være syk. De vil foregå en dag, en helg i måneden.

 

Fagplan: 

kommunikasjon og samhandling, yrkesutøvelse og helsefremmende arbeid.

Ved skolen undervises det i programfagene VG2 og VG3 kommunikasjon og samhandling, yrkesutøvelse og helsefremmende arbeid.  

 

Forskjellen mellom fotterapi og fotpleie ligger hovedsakelig i omfanget av behandlingene og den profesjonelle bakgrunnen til utøveren.

Fotpleier

  • Fokus: Fotpleiere utfører kosmetiske behandlinger, som pedikyr, fjerning av hard hud, neglepleie, og massasje.
  • Utdanning: Utdanningen fokuserer på estetiske behandlinger og grunnleggende fothelse.
  • Målgruppe: Retter seg ofte mot kunder som ønsker velvære og pleie av føttene.

Fotterapeut

  • Fokus: Fotterapeuter har et bredere medisinsk perspektiv og behandler fotproblemer som liktorn, soppinfeksjoner og andre fotplager.
  • Utdanning: Utdannelsen inkluderer mer medisinsk og klinisk kunnskap, og fotterapeuter kan ofte diagnostisere og gi behandling for spesifikke fottilstander.
  • Målgruppe: Jobber med personer med spesifikke helseproblemer knyttet til føttene, inkludert diabetespasienter og personer med nedsatt følsomhet.
  • Autorisasjon: Mulighet for å få autorisasjon som fotterapeut. Fotpleier er ikke en beskyttet tittel. Fotterapeut kan man søke autorisasjon som, og dette kan man bygge på etter fotpleier nivå 1 og 2 under forutsetningene for fotterapeut.

     Vilkår for autorisasjon, lisens og spesialistgodkjenning – Helsedirektoratet

Opptakskrav eksamen fra VG1 Helse og oppvektsfag. Dette kan også gjøres etter fullført fotpleier nivå 1 eller 2. 

Søknad til Fotterapeut
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.
Her kan du legge ved cv, tidligere utdanning etc. Vi etterspør informasjon om vi savner noe.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.
Her kan du legge ved cv, tidligere utdanning etc. Vi etterspør informasjon om vi savner noe.